Cadeau tips

Cadeau tips voor elke gelegenheid

Een kerstcadeau kopen: de ideale manier

Een kerstcadeau kopen: de ideale manier

Een goed en geapprecieerd kerstcadeau kopen is een moeilijke opgave. Waarschijnlijk heb je zelf al eens een pakje geopend waarbij je dacht: “Deze belandt op eBay”. Dit zijn nu net de reacties die je wilt vermijden.
Om te voorkomen dat je in zulke genante situaties terecht komt, is het belangrijk om je te focussen op de persoon voor wie je een kerstcadeau wil kopen, in plaats van op het cadeau zelf.

Hoe weet je nu eigenlijk welk kerstcadeau die persoon wilt? Dit kan heel eenvoudig door hem of haar te observeren. Zoals een geboren jager zijn prooi gaat observeren, zo gaat de geboren schenker zijn ‘prooi’ observeren. Waar gaat hij of zij graag naartoe? Wat heeft hij of zij tekort? Kom je tijdens een telefoongesprek iets te weten? Schrijf het op of koop het meteen. Je kan trouwen ook gemakkelijk je kerstcadeau online kopen.

Wat er ook vervelend is, is dat je soms twee jaar na elkaar hetzelfde cadeau geeft. Zo kom je over alsof je totaal geen interesse hebt voor diegene waar je iets voor kocht. Houdt dus bij wat je al gegeven hebt en probeer steeds weer originele kerstcadeaus te bedenken.
Met originaliteit moet je trouwens ook opletten: want jij denkt misschien dat je een zeer grappig cadeau hebt gekocht, maar meestal blijkt dit een verkeerde veronderstelling te zijn.

Het is ook erg jammer om een kerstcadeau te krijgen of te geven waar je eigenlijk niks mee bent. “Och, het is de gedachte die telt.” Wel, dit is niet van toepassing op een goed kerstcadeau. Koop geen nutteloze prullen die toch alleen maar dienen om het af en toe eens af te stoffen.

Het ideale kerstcadeau is eigenlijk dat waarvan men altijd zegt het te willen kopen maar het uiteindelijk toch in de winkel laat liggen. Een cadeau met een praktisch nut, maar met dat tikkeltje meer.
Als je rekening houdt met wat hier boven staat, kom je vanzelf wel op het perfecte kerstcadeau.

Alleen een witte kerst maakt het dan nog beter.