De 10 beste kerstmarkten in de buurt

Top 10 kerstmarkten

Het is weer zover. De tijd van sfeer en gezelligheid zijn aangebroken. Vanaf nu kan je weer overal rond kuieren op tal van kerstmarkten in binnen- en buitenland. Mooie kraampjes, prachtige verlichting, lekker eten… Maar welke zijn nu eens aanraders? Hieronder volgt een lijstje van 10 aan te raden kerstmarkten in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

1. Kerstmarkt in Brussel

kerstmarkt brusselDe kerstmarkt in Brussel is ondertussen al 2 kilometer lang. Van de Grote Markt tot aan place St- Catherine staan zo’n 240 houten kersstandjes. Het hele kerstgebeuren is er sfeervol verlicht. Voor het lekkere eten ben je hier zeker aan het juiste adres. Belgische chocolade, mossels, slakken, speculoos, al wat je lief hebt kan je smullen op de Brusselse kerstmarkt. Het mooiste plein van Europa is meteen ook één van de mooiste kerstmarkten, zo niet de mooiste, van België.

 

2. Kerstmarkt Keulen

kerst keulenDe mooiste van Keulens kerstmarkten is zeker die rond de Dom van Keulen. Je kan er veel zelfgemaakte decoraties en snuisterijen vinden. Er zijn zo’n zestal kerstmarkten in Keulen te vinden. Meer dan 180 houtkraampjes sieren de stad. Op de Altermarkt is het dan weer extra leuk voor de kinderen, want daar loopt de Kerstman rond. Verder zijn er ook tal van speelgoedkraampjes die de kinderen kunnen plezieren.

 

3. Berlijnse kerstmarkt

kerstmarkt berlijnTientallen kerstmarkten sieren Berlijn deze tijd van het jaar. De populairste en ook de grootste is deze aan de Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche. Deze kerstmarkt krijgt zo’n 4 miljoen toeristen per jaar over de vloer. Verder is Berlijn prachtig versierd met ontelbaar veel verlichting die toch een speciale sfeer creëert. Zo is er ook de langste lichtketting, die loopt van het Wittenbergplatze tot aan de Halensee. Shop en geniet met volle teugen in de kerstkraampjes en winkelstraten.

 

4. Kerstmarkt in Valkenburg

kerstmarkt valkenburg

De mooiste kerstmarkt van Nederland met daarin de grootste ondergrondse kerststal van Europa, dit wil je niet missen. Valkenburg is bekend voor zijn ondergrondse kerstmarkten. Onder andere in de Fluwelengrot en de Gemeentegrot kun je naar hartenlust kerstshoppen. Verder moet je de pracht en praal van de bovengrondse kerstoptocht zeker eens zien.

 

5. Kerstmarkt Antwerpen

antwerpen kerstmarkt
Spetterend winterplezier van aan de Grote Markt tot aan de Groenplaats in Antwerpen. De schitterende kerstverlichting met bijpassende muziek brengt een unieke sfeer in het middeleeuws gedeelte van Antwerpen. Geniet van een lekker Vlaams frietje of warme chocolademelk terwijl je langs de kerstchalets wandelt.

 

6. Düsseldorfse kerstmarkt

kerstmarkt dusseldorfTijdens de kerstdagen zijn maar liefst 5 verschillende pleinen ingedompeld in een warme en gezellige sfeer. Zo kan je op de Marktplatz een handgemaakte, levensgrote, houten kerstkribbe aanschouwen. Op de Sternchenmarkt is er dan weer een kristallen verlichting die het licht in duizenden kleuren doet breken. Geniet verder van Glühwein en een braadworst terwijl je de kerst in Düsseldorf bewondert.

 

7. Kerstmarkt in Lille

kerstmarkt lilleTijdens de Kerstperiode verandert het shoppingparadijs met zijn 3900 winkels in een waar Kerstparadijs.

Rijsel wordt volledig versierd en in de kerstsfeer ondergedompeld. Slenter er op je gemak langs de 80 kraampjes.

Geniet van het uitzicht in het 50 meter hoge reuzenrad en bewonder de 18 meter hoge kerstboom.

 

8. Kerstmarkt in Oberhausen

kerst oberhausenIn december wordt het shoppingcenter omgetoverd tot een waar kerstparadijs. Prachtige muziek, sfeervolle lichtjes, op en top kerst in Oberhausen. Proef er letterlijk van de kerstsfeer met tal van overheerlijke, zoete lekkernijen. Ook staat de kerstman vol ongeduld te wachten op de lieve kindertjes waar hij met veel plezier mee op de foto gaat. Ga zeker smullen van de Salzburgse delicatessen en het Stieglbier. Vergeet ook zeker niet de Altmarkt te bezoeken. Prachtig versierd in een echt, winters boslandschap!

 

9. Kerstmarkt in Straatsburg

strasbourg kerstmarktBezoek zeker eens de oudste kerstmarkt van Frankrijk, sinds 1570, ook wel Christkindelsmärik genoemd.

Het oude gedeelte van Straatsburg is altijd sfeervol, maar tijdens de hoogdagen is de Kerstsfeer daar ten top!

Alles ademt Kerst van Place Kléber tot Place Boglie.

 

10. Kerst in Brugge

kerstmarkt bruggeDe kerstmarkt in Brugge behoort tot de mooisten in België. Het is er buitengewoon gezellig met zijn mooi versierde steegjes, grachten en bruggen. Al is het koud in de winter, op de kerstmarkt in Brugge is het lekker warm. Bezoek er de kerststandjes op de Grote markt en op het Simon Stevinplein en proef van de lekkerste Belgische chocolade.