De 10 meest romantische hotels

De feestdagen zijn nog maar net voorbij of er komt al een nieuw aan. Dit keer het feest van de liefde. U weet wel, Valentijn. Op deze dag staat alles in het teken van de romantiek en uw geliefde. Velen zullen dan ook kiezen voor een romantische overnachting. Waar vind je nu die bestemmingen waar elk koppel van droomt? Hieronder volgt een opsomming van enkele aan te raden romantische hotels.

Turtle Beach Bungalows at Christophe Harbour, St. Kitts
romantische hotelsLangs de zandduinen op het rustige St. Kitts liggen 4 – met de hand uitgehouwen – houten paviljoenen. Hoewel het eerst deel uitmaakte van Christophe Harbours, is het nu voorbestemd om één groot paradijs te worden, met een 121 hectare grote jachthaven. Bovendien is er een 18-hole golfterrein, ontworpen door Tom Fazio. Tot dusver voelt dit aan als een waar toevluchtsoord, compleet met privézwembad. Van op je terras duik je zo de oceaan in!
Een echte culinaire topper is Beach House. Dit is het restaurant van het hotel en tevens ook het beste op het eiland. Beach House is gespecialiseerd in vis en zeevruchten. Ga er zeker eens langs voor een romantisch dinertje.

Ranch at Rock Creek, Philipsburg, Montana
the-granite-lodgeRanch at Rock Creek is een groot gebied van 2670 hectare passie en romantiek. Het ligt 160km van Missoula International Airport, maar de luxueuze verwennerij die je daar te wachten staat maakt de rit absoluut de moeite waard. De vijvers zitten vol forellen en de hutten zijn goed gevuld met wijn. In de badkamer staat een prachtige badkuip waarin je heerlijk kunt wegdromen. Bovendien zijn de spa-arrangementen op maat gemaakt voor twee.

De ‘Trapper Tent’ ligt afgezonderd en is gemaakt van gevallen hout die men op de ranch vond. Het is dé ‘hut’ bij uitstek. Het heeft zijn eigen hot-tub, een open haard op gas en uitzicht op Rock Creek.

InterContinental Hong Kong
intercontinental hong kong hotelHet voelt alsof je rondvaart met een cruiseschip wanneer je hier verblijft. Dit glamoureuze hotel reikt uit over Victoria Harbour. De stad schenkt je sensuele achtergrondverlichting wanneer je de kamerverlichting hebt uitgeschakeld.

Twee derde van de kamers hebben trouwens uitzicht op het water. Neem gerust een duikje in het granieten zwembad, het lijkt alsof het water zo overvloeit in de zee.

De bedienden staan er 24 uur paraat om je op je wenken te bedienen. Zelfs het strooien van duizenden rozenblaadjes in je kamer is voor hen geen probleem. Als hier geen romantiek verzekerd is…

 

Anantara Kihavah Villas, Baa Atoll, Maldives
In dit hotel is pure passie en romantiek verzekerd. Een snelle vlucht met een watervliegtuig brengt je van de hoofdstad naar je privé-eiland. Het is omringd door wit strand, palmbomen en een klif met hele scholen tropische vissen. Je kunt er verblijven in een villa op het water.
Dineer er in ’s werelds enige onderwaterrestaurant, terwijl je de bodem van de oceaan bewondert.
Ga duiken in de oceaan en ga mee op expeditie naar lieve walvishaaien.

Hotel Kakslauttanen & Igloo Village, Saariselkä, Finland
Geniet van de uitgestrekte wildernis van Lapland. Waar dennen torenhoog uitsteken boven de 40 blokhutten met open haard. Er zijn ook 20 gewelfde “iglo’s” gemaakt van thermisch glas. Van december tot mei kan je ook overnachten in echte iglo’s van sneeuw gemaakt, uitgerust met donzen slaapzakken.
Het meest romantische is de surrealistische sfeer door het zicht op het noorderlicht.
In de winter kan je er trouwen in een sprookjesachtige sneeuwkapel!

Rasa, Jaipur, India
Een supergroot en heerlijk hemelbed in een prachtig ontworpen kamer. Een openlucht paviljoen met de ontzagwekkende Amber Fort als decor. Niets dan romantiek…
The Carlyle, a Rosewood Hotel, New York
De Gouden Eeuw lijkt nooit te zijn geëindigd in Manhattan’s meest aristocratische hotel. Diplomaten, presidenten, en Hollywoodsterren glippen er in en uit langs de beroemde zij-ingang. Zonder twijfel is dit het meest passionele hotel van New York en heeft het ook al heel wat (verboden) liefdes aangewakkerd.
Ga zeker eens de cocktails proeven bij Bemelmans voor een intieme, romantische nacht.

Four Seasons Resort Bali at Jimbaran Bay, Bali
Kuier door de kronkelende, romantische straten van een nagemaakt Balinees dorp. Je zal er in elke bocht vele kleine verassingen vinden. Kleine rijstoffers voor de goden zijn er weggestopt in deuropeningen, stenen heiligdommen in de villas zijn gewikkeld in ceremoniële stof.
Neem zeker Balinese kookles bij de chef van het resort. Je krijgt er een rondleiding door de lokale vis- en groentemarkt en lessen in een aangepaste keuken.

Eagles Nest, Bay of Islands, New Zealand
28 hectare met villa’s tussen de inheemse wildernis, ontworpen voor pure romantiek, privacy, comfort en maximaal genieten van het iconische, Nieuw-Zeelandse wildleven.
Een echte aanrader is de First Light Temple. Deze villa heeft muren die de woonkamer uitbreiden naar het dek, met een open haard buiten en een eindeloos uitzicht over de Stille Oceaan. Romantiek verzekerd.

Kona Village Resort, Kailua-Kona, Hawaii
Dit romantische hotel is ideaal voor zij die van de natuur houden. Kamers met een rieten dak, met brede ramen voor een zacht briesje. De massages worden er gegeven langs de oceaan, zo kan je genieten terwijl schildpadden en gele vlindervissen vlakbij jou rondzwemmen.
Voor de koppels die zich liever in de kamer bezighouden, er zijn geen afleidende televisies of telefoons…

Zoals je ziet, een hele resem aan prachtige, romantische hotels. Je hoeft er enkel nog ééntje uit te kiezen…